Interview Freak

Külföldi metál zenészekkel készült interjúk fordításai.

Facebook

Friss topikok

2011. 07. 01.: Corey Beaulieu (Trivium)

2011.07.12. 13:25 :: -DouBLeR-

A TheGauntlet.com interjúja a Trivium gitárosával.
Dátum: 2011. 07. 01.
Készítette: Shauna O'Donnell

 TheGauntlet.com: Jó reggelt Corey.
 
Corey Beaulieu: Hali, hogy vagy?
 
TheGauntlet.com: Jól, és te?
 
Corey Beaulieu: Jól.
 
TheGauntlet.com: Kb egy hét múlva lesz az első koncertetek a Mayhem turnén. Készen álltok rá?
 
Corey Beaulieu: Majdnem, még van néhány próbánk, és még össze kell pakolnunk a cuccokat is. Egyébként készen állunk rá, sőt, alig várjuk. Csak biztosak akarunk lenni benne hogy nem felejtünk el semmit.
 
TheGauntlet.com: Ez a második alkalom hogy a Mayhemen játszotok, igaz?
 
Corey Beaulieu: Igen, már 2009-ben is ott voltunk. Ütős egy turné volt. Az egyik legjobb turnék egyike volt amin valaha részt vettünk, szóval alig várjuk hogy ismét ott legyünk idén is. Egy rakás gyilkos banda lesz ott akikkel amúgy barátságban vagyunk és akikkel együtt lóghatunk. Na meg ez az első turnéja az új lemezünknek is. Nagy lehetőség hogy egy csomó ember előtt játszunk és felhívjuk az emberek figyelmét arra hogy új korongunk fog megjelenni. Köröm rágva várjuk hogy újra koncertezhessünk.
 
TheGauntlet.com: Az új dalok közül már eljátszottatok párat korábban a rajongóknak. Mik voltak a reakciók?
 
Corey Beaulieu: Volt egy icike-picike promóciós bulink Angliában egy héttel ezelőtt. Eljátszottuk az "In Waves"-et, ami már elérhető online egy ideje, az embereknek így lehetősége volt megismerni és megtanulni a dalt, szóval amikor előadtuk, fantasztikusan sikerült. Az új anyagot előadni külön öröm számunkra, A közönség reakciója pedig király volt. Most hogy kiraktunk egy másik számot is két nappal ezelőtt, az internet-guruknak ugyancsak lehetősége lesz megismerni és reagálni a dalra. Alig várjuk hogy mindenkinek megmutassuk az új anyagunkat, ezen az egy koncerten is ahol előadtuk őket, a reakció szuper volt, reméljük hogy ez így lesz a Mayhemen is.
 
TheGauntlet.com: Biztosan izgultok már a koncertezéshez való visszatéréssel kapcsolatban.
 
Corey Beaulieu: Utoljára 2010 márciusában turnéztunk. Egyből miután befejeztük a lemez felvételét, letudtunk egy három hetes turnét Ausztráliában a DISTURBEDdel, de csak valami kilenc koncertről és egy csomó köztes napról beszélhetünk. A Mayhem sokkal jobb lesz mert a program is sokkal sűrűbb, így nyakig bele kell gázolnunk a dologba. Jó lesz végre egy olyan turnén részt venni ami eltart egy darabig.
 
TheGauntlet.com: Mivel foglalod el magad azokon a hosszú busz utakon?
 
Corey Beaulieu: Sokkal jobban élvezek buszozni mint repülni. Ausztráliában például minden koncertre repülnünk kellett. Ha repülsz, korán kell felkelned hogy eljuss a reptérre, viszont ha buszozol, a koncert után csak felmászol a buszra és hülyülhetsz az egész csapattal. Akkor alszol amikor akarsz, és akkor kelsz fel amikor akarsz, szóval buszozni egy picit olyan mintha otthon lennél. Csak egy kicsit zártabb a tér és mozgásban vagy, de ugyanúgy van TV-d és interneted, szóval rendkívül pihentető és millió dolgot csinálhatsz hogy elüsd valamivel az időt. Elég sokat buszoztunk már így, szóval mostanra egész megszokottá vált számunkra.
 
TheGauntlet.com: Megosztjátok valakivel a buszotokat?
 
Corey Beaulieu: Nem, a buszon csak a zenekar és a csapatunk utazik. Elég tágas buszunk van, szóval van helyünk pihenni.
 
TheGauntlet.com: 2011. augusztus 9-én fog megjelenni az ötödik stúdió albumotok "In Waves" címen. Hány számot fogtok róla játszani a Mayhemen?
 
Corey Beaulieu: A turné nagy részén túl leszünk mire kijön a lemez. Jelenleg két dalunk érhető el online róla, szóval ezt a kettőt fogjuk játszani, aztán majd egy harmadikat is, amit eddig még senki sem hallott, miután az is elérhető lesz online. Abban a fél órás szettben amit a Mayhem biztosít számunkra 6 vagy 7 számot tudunk eljátszani, szóval a dalok felét az újak közül, a másik felét a régiek közül fogjuk kiválasztani. A turné későbbi részeiben a főszínpadon is leszünk, így előjöhetünk majd egy újabb dallal, amit majd aRoadrunner fog nagyon nyomni és egyben az első kislemezes dalunk is lesz a lemezről. Keverni fogjuk a dolgokat minél jobban, más és más dalokkal fogunk előjönni, cserélgetve őket össze-vissza. Az emberek elegendő mennyiségű új cuccot fognak hallani hogy kíváncsiak legyenek az új albumra is.
 
 
(az "In Waves" lemez borítója)
 
TheGauntlet.com: Ezúttal több elemet is összevegyítettetek a lemez megjelenítésnél. Mi az album témája?
 
Corey Beaulieu: A többi albummal összehasonlítva, ez az első felvételünk ami ennyire kötött zeneileg, a borító és az összes látványrész pedig egy igen egységes csomaggá teszi. Minden úgy áll össze hogy egy igazi koncepcióval rendelkező anyagot adjon, nem úgy mint az egymástól teljesen különálló zenei videóink. Megpróbáltunk mindent minél jobban összefűzni, ami által a banda egy összefüggő víziójaként jelenik meg ez a cucc. Amikor a zenét hallgatod, a vizuális elemek hozzáadnak valamit ami segít megfesteni egy nagyobb képet a dologról, nem úgy mint bármilyen másik átlagos kiadvány aminek van valamilyen borítója és mellette pár videója. Tényleg elég sok időt fordítottunk az összes dologra a zene mellett is. Fel akartuk állítani a banda egységes nézőpontját, és valami többet nyújtani ezzel a lemezzel mint csak egy új számokkal teli korongot.
 
TheGauntlet.com: A korábbi borítóitokat Paul Romanoval készítette. Ezúttal kivel dolgoztatok?
 
Corey Beaulieu: Ennél a lemeznél nagyon kézben tartottunk mindent. Megtaláltunk egy művészt akivel még a szülővárosunkból voltunk barátok, így vele pontosan úgy hoztuk össze a dolgokat ahogyan mi szerettük volna. Sokkal jobban odafigyeltünk mint korábban Paulnál, akinél korábban csak elküldtük a zenét amire ő megszülte a saját dolgát, a végén pedig megmutatta nekünk. Azok az ő víziói voltak azzal kapcsolatban amit ő gondolt a lemezről, most viszont a mi látomásaink kerültek előtérbe olyan emberek segítségével akik valóban meg tudták alkotni azt amit akartunk. Ez a mostani sokkal inkább képviseli azt amit a banda gondol mint bármelyik korábbi albumunknál.
 
TheGauntlet.com: A koncerteknél a színpad tekintetében, van valami speciális elképzelésetek a látványt illetően?
 
Corey Beaulieu: Rengeteg ötletünk van. Egyedül a turnéktól és a pénztől függ a dolog. Rengeteg ötletünk van amit szeretnénk a koncerteken megvalósítani és a lemez vizuális oldalát hivatott megjeleníteni a fellépéseinken. Csak egy kicsit még nőnünk kell hogy megszerezzük a megfelelő pénzügyi hátteret hogy megvalósíthassuk a dolgot. Remélhetőleg miután a lemez kijön és az emberek beleássák magukat, kellően nagyra nő a banda ahhoz hogy a koncertekhez is hozzáadjunk még pár dolgot. A Mayhemen ezúttal nincs annyi helyünk vagy lehetőségünk hogy fizessünk érte hogy minden cuccot felcipeljünk a színpadra. Remélhetőleg a turné során ez változni fog és előjöhetünk a cuccokkal hogy egy igazán őrült vizuális showt is biztosítsunk a lemez mellé.
 
TheGauntlet.com: Ez az első lemez amelyen az új dobosotok, Nick Augusto is szerepel. Nagy hatással volt a lemez irányával kapcsolatban?
 
Corey Beaulieu: El tudott mindent játszani. Ő egy nagyon sokoldalú dobos aki hihetetlen képességekkel rendelkezik. Egyáltalán nem voltunk behatárolva hogy mit próbálhatunk és mit nem próbálhatunk belevinni a zenénkbe. A személyisége és a vele való közös munkánk eredményeképp könnyen összeraktuk a dalokat. Egy rendkívül jó környezetet sikerült kialakítanunk ahol az érzéseink nagyon jól működhettek, így az új anyag folyamatosan dőlt belőlünk. Egymásra hangolódtunk és dobáltuk be folyamatosan az ötleteket. Ő egy extreme metal hátterrel rendelkező arc, szóval a dobolási stílusa és a játéka intenzitása egy külön energiaszintet ad a lemezhez. A lemezt összességében hallgatva mindenképpen hallani hogy a játéka egy átfogó hangzást adott a lemeznek, amitől az egész sokkal energikusabb és intenzívebbé vált. Van valami energia ebben az albumban ami a korábbiakban nem volt. Emiatt is nagyon izgatottak vagyunk. Bizonyos dolgok amiket az albumon csinált külön felpörgetik a hangzást. Mindemellett olyan dolgokat is csinált amelyek teljesen újak voltak számunkra a dobolás tekintetében. Minden kétséget kizáróan segített szélesíteni a hangzásunkat és tágítani a határainkat a zeneírással kapcsolatban. A srác nagy pluszt jelent számunkra és segített abban is hogy egészen a végéig átlássuk hogy minden benne legyen amit bele akarunk rakni.
 
 
 
TheGauntlet.com: Beszéljünk az új albumon hallható "In Waves" dalotokhoz készült videóról. A klip 7 perc hosszú.
 
Corey Beaulieu: Így van.
 
TheGauntlet.com: Egy egész utazás ez a videó. Hol vettétek fel?
 
Corey Beaulieu: Az egészet kinn az erdőkben vettük fel egy 7000 hektáros vadászati rezervátumban lenn Floridában, ahol Matt feleségének van egy táborhelye. Az összes vízi és víz alatti dolog közvetlenül egy utcával lejjebb lett felvéve ahol laktunk. Egyértelműen látszik hogy nem egy medencében vagyunk, és pár kamera trükkel elértük hogy azt hozzuk ki belőle amit akartunk. Olyan videót akartunk ami különbözik az átlagos metál videóktól ahol a banda csak játszik egy szobában, jammelget és tök átlagosan néz ki. Valami sokkal érdekesebbet és színpadiasabbat akartunk csinálni. Úgy éreztük hogy ez sokkal inkább képviseli a lemezhez köthető érzéseinket mintha csak a banda játszott volna. Ilyenünk már volt elég.
 
TheGauntlet.com: Rendesen összehoztátok, igazából inkább tűnik egy filmnek mint egy banda klipjének.
 
Corey Beaulieu: A srác szenvedélye akivel az utóbbi négy-öt klipünkön dolgoztunk a filmek és a forgatás. Amikor előjöttünk ezzel a videóval kapcsolatos ötletünkkel, rendkívül izgatott lett, mivel elő kellett jönnie sokkal inkább a filmes dolgaival. Szerintem fantasztikus munkát végzett abban hogy valami többet alkossunk mint csak egy zenei klipet. Nagyon elégedettek vagyunk a végeredménnyel. Megmutattuk a kiadónk és mindenki számára hogy ez a videó egy történetet mond el, és mint minden videónál amit csinálunk, folytatni akarjuk ennek a felépítését. Miután minden videónk elkészül a lemezhez, és összefűzöd őket, egy összefüggő koncepciót fognak kiadni együtt. Meglátjuk hogy megkapjuk-e a beleegyezést az ehhez szükséges pénz elköltéséhez hogy átlássuk a dolgokat. Jelenleg is egy újabb videón dolgozunk. Épp az ötleteket rakjuk össze, szóval remélhetőleg hamarosan lesz egy folytatása vagy előzménye a már látott videónak.
 
TheGauntlet.com: Mi az az objektum az égen ami a videó végén látható?
 
Corey Beaulieu: A dalszöveggel és mindennel ami a lemezzel kapcsolatos, nyitva szerettük volna hagyni a lehetőséget a hallgató számára hogy saját maga találja ki a dolgot. Szerintem ez egy sokkal szorosabb kapcsolatot hoz így létre. Ha pontosan elmondod hogy mit jelent, akkor az emberek nem találják meg benne a saját jelentésüket amely összekötni őket a zenével, és ami olyan személyessé teszi a dolgot a hallgató számára. Meg akartuk adni a kezdő lökést a hallgató fantáziája számára a látvány segítségével. Az összes eddig adott interjúnk során rengeteg jobbnál jobb értelmezéssel találkoztunk azzal kapcsolatban hogy a borítón látható képen mi van, illetve mit képvisel. Nagyon jó hallgatni az emberek ötleteit hogy mit jelenthetnek ezek a dolgok. Egyértelműen elérte a célját a dolog, szóval folytatni fogjuk hogy lássuk ki mivel jön még elő. 
 
TheGauntlet.com: Az első dolog ami eszembe jutott amikor láttam a borítót, hogy ez valamiféle idegen anyahajó lehet.
 
Corey Beaulieu: Ez az első alkalom hogy ezt hallom. Rengetegféle elképzeléssel találkoztunk már, ami nagyon jó.
 
TheGauntlet.com: Jelenleg úgy tűnik hogy a Mayhem után lesz pár szabad hónapotok, aztán a tengeren túlon lesztek az év végéig. Terveztek még újabb Egyesült Államokon belüli koncerteket a jövő évben?
 
Corey Beaulieu: Igazából a Mayhemet követően lesz pár pihenő hetünk. Minden online megtalálható dátum megerősített, de még van egy csomó a tervezőasztalon amelyet még nem harangoztunk be. Remélhetőleg ha minden igaz várhatóan az USA-ban fogunk turnézni ismét szeptember közepétől október végéig. Lesz még egy másik turné is ami még nem mondható biztosra, ezen még dolgozunk. Amint végzünk vele, az emberek azonnal hallani fognak róla. Lehetséges egy másik turné is a jövő évben az USA területén egy elképesztően jó bandával. Lesz egy csomó turnés cuccunk amit megvalósíthatunk ha minden jól megy. Az USA-ban mindenkinek több lehetősége is lesz hogy elcsípjen minket valamilyen turnén valahol a jövő év folyamán.
 
TheGauntlet.com: Köszönöm szépen az interjút. Örömömre szolgált ismét beszélgetni veled. Sok szerencsét a turnén és vigyázz magadra.
 
Corey Beaulieu: Köszi szépen! Legyen szép napod.
 
(Az eredeti interjú ITT olvasható.)

Szólj hozzá!

Címkék: trivium corey beaulieu

A bejegyzés trackback címe:

https://interviewfreak.blog.hu/api/trackback/id/tr333060434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása